İLÇEMİZDEN İLK UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

İLÇEMİZDEN İLK UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

İlçemizden ilk umre kafilesi uğurlandı.İlçemizden ilk umre kafilesi 22.15 ‘te Hükümetönü Camii önünde yapılan proğramla, kutsal topraklara dualarla  yolcu edildi.

Uğurlama törenine İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Umrecileri uğurlama töreninde İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK bir konuşma yaparak bu kutsal yolculuklarını başarı ile tamamlayıp geri sağ salim dönmeleri için kendilerine dua ettiklerini belirterek,umreye gideceklerin birer temsilci olduklarını, bizleri ve ülkemizi en iyi şekilde temsil  edeceklerine inandığını söyleyerek umreye gidenlerden mübarek beldelere selam götürmelerini istedi. Daha sonra yapılan dua ile son bulan törene yoğun yağmura rağmen,umreci yakınlarının yoğun ilgisi olduğu gözlendi.Toplam 30 kişiden oluşan umreci kafilesi ilk önce Cidde havaalanına inecekler,oradan Mekke-i Mükeremeye gidecekler.Burada umre görevlerini yaptıktan sonra Medine-i Münevvere'ye geçecek olan kafile,24 gün sonra umre görevlerini tamamlayarak Medine havaalanından geri hareket edecekler. Yakınlarıyla ve sevdikleriyle vedalaşan umre yolcuları otobüslere binerek Kutsal Topraklara uçacakları Çardak Havalimanına hareket ettiler.