KAN BAĞIŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

PERSONELİMİZE KAN BAĞIŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

İlçe Müftülüğümüze bağlı personellerimize Kan bağışı bilgilendirme semineri verildi. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İlçe Müftülüğümüze bağlı personellerimize Merkez Camiimizde Denizli Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından kan bağışı bilgilendirme semineri verildi.Seminere İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,İlçe vaizlerimiz,daire personelimiz,imam-hatip ve müezzinlerimiz katıldı.

Seminerde,kan bağışının öneminden bahsedilerek,Türkiye’de her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın büyük bir bölümü hasta yakınlarından acil durumlarda sağlanmaktadır. Kan vücut dışında üretilemeyen bir doku olup tek kaynağı şu an için sağlıklı bağışçılardır.Bir insan yılda en fazla üç kez kan bağışlayabilir. Tüm sağlıklı kişilerin yılda 2 kez bağış yapması ülke ihtiyacını tümüyle karşılayabilmektedir.’’denildi.

İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK de;Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Yapılan araştırmalar, yaklaşık 76 milyon insanın yaşadığı Ülkemiz’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan,üretilemeyen tek ilaçtır. Bir gün biz de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyabiliriz.Bunu hem kendimiz bağışlamamız hem de insanlara daha doğru bilgilerle anlatabilmemiz için görevlilerimize bu semineri verdirdik.Kan bağışıyla ilgili yeni bilgiler öğrendik.Görevlilerimiz için de faydalı oldu.’’dedi.