2.KUR’AN-I KERİM HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSU

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ “2.KUR’AN-I KERİM HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSUNU” BAŞLATTI

İlçe Müftülüğümüz, imam ve müezzinlere yönelik ikinci hizmet içi eğitim kursunu başlattı. Toplam 160 saat devam edecek olan kursta, "Kuran-ı Kerimi tecvit kurallarına göre yüzünden okuma, ezberlenecek ayet ve sureler, din eğitiminde imam hatiplik ve müezzin kayyımlık, ezan ve müezzinlik, ezanı güzel okuma ve makamlar gibi konular işlenecek.

Kurs süresince Kuran-ı Kerim'i öğrenme ve öğretme teknikleri, ezan, sala, kameti makamlı güzel okuma ve çeşitli dualarla ilgili dersler verileceğini belirten İlçe  Müftümüz Ahmet DİLEK, "Din hizmetlerini yürüten personelimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim'in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını giderme, ses, seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak ve Kur'an-ı Kerim'i doğru öğretmek amacıyla bu kursu düzenledik.Bu kurs aynı zamanda personelimizin görev motivasyonunu ve hizmette verimliliği de arttırmaya vesile olacaktır.Kursumuza 20 personelimiz katılıyor.Personelimizin daha da gelişimi için kurslarımız devam edecek.’’dedi.