KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİMİZE KAN BAĞIŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİMİZE KAN BAĞIŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimize Kan bağışı bilgilendirme semineri verildi. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımızda öğrenim gören öğrencilerimize Belediye Konferans Salonunda Denizli Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından kan bağışı bilgilendirme semineri verildi.Seminere İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,İlçe vaizlerimiz,Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencilerimiz katıldı.

Seminerde,kan bağışının öneminden bahsedilerek,Kan vücut dışında üretilemeyen bir doku olup tek kaynağı,sağlıklı bağışçılardır.Bir insan yılda en fazla üç kez kan bağışlayabilir. Tüm sağlıklı kişilerin yılda 2 kez bağış yapması durumunda ülke ihtiyacını tümüyle karşılayabilmektedir.’’denildi.

İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK de;’’Yaklaşık 76 milyon insanın yaşadığı Ülkemiz’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu biliyoruz. Kan bağışından sadece kan alanın fayda göreceğini sanırız.Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan, üretilemeyen tek ilaçtır. Bir gün biz de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyabiliriz.Bu bilinçle, Kur’an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimize bu semineri verdirdik.İnşallah seminerimiz faydalı olmuştur ve bundan sonra kan bağışı konusunda daha duyarlı olacaklardır.’’ dedi.Seminer sonunda öğrencilerimiz,seminerden memnuniyetlerini ifade ederek İlçe Müftümüze teşekkür ettiler.