İLÇE MÜFTÜMÜZ CEZAEVİNDE KONFERANS VERDİ

İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda konferans verdi.

İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumlara ‘’Hz.Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’’ konulu konferans verdi.Konferansa, Cezaevi Müdürü,İlçe Vaizi,Müdür Yardımcıları,ceza infaz ve koruma memurları ile cezaevinde bulunan mahkumlar katıldı.

Konferans,Merkez Ağalar Camii imam hatibi Abdülaziz Derdiyok’un okuduğu Kur’an-ı Kerimle başladı.Merkez Çarşı Camii imam hatibi Bilal Aydın da ilahiler okudu.Vermiş olduğu konferansta İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,’’ İki kişi arasında, aile içi, komşular arası, toplum içi ilişkilerin kaçınılmaz olduğu bir birlikteliği yaşamamak durumundayız.Bütün bu ilişkilerin doğru ve huzur sağlayıcı nitelikte olabilmesi için bir takım ahlaki ve haklar temeline dayanması gerekir.Bunların hepsinin teorik ve pratik olarak en iyi şekilde Hz Peygamber (as) tarafından ortaya konulduğunu görüyoruz.Hz. Muhammed’in (sav) her bir sözü, her bir hareketi, her bir tavrı ve her bir davranışı biz Müslümanlar için en güzel örnektir.İslam dininin sağlamış olduğu özgürlük ortamına bugün tüm dünyanın ihtiyacı vardır.14 asır çeşitli inançlara mensup kişileri  bir arada huzur içinde yaşatan İslam’ın bu güzel ilkelerine bugünün insanlarının çok daha fazla ihtiyacı vardır."dedi.

Konferans,daha önce yapılan Kur’an-ı Kerimi güzel okuma,naat ve siyer yarışmalarında dereceye giren mahkumlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.Konferansa katılan Cezaevi Müdürü ve mahkumlar İlçe Müftülüğümüze teşekkür ettiler.