GÖREVLİLERİMİZE ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARINI ÖNLEME SEMİNERİ VERİLDİ

GÖREVLİLERİMİZE ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARINI ÖNLEME SEMİNERİ VERİLDİ

Görevlilerimize yönelik,Çocuk ihmal ve istismarını önleme semineri verildi.Sarayköy Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,İl Vaizi Habip Asal, Merkez ve Mahallelerde görev yapan imam,müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerimizle Babadağ İlçe Müftülüğü personeli katıldı.Seminerin  açış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,’’ Çocuklarımız bizim,âyet-i kerimenin ifadesiyle göz aydınlığımızdır.Onlara en küçük bir zararın gelmesini hiç birimiz istemeyiz.Öyleyse onlar için neler yapabiliriz?İşte bu seminerimizin amacı da onları,her türlü istismar ve ihmalden, daha iyi nasıl koruyabiliriz sorusunun cevabıdır.İnşallah faydalı olacaktır.Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum.’’dedi.

Semineri veren İl Vaizi Habip Asal da, ‘’Çocuklarımızın,yaşama,gelişme,korunma ve katılım hakkı vardır.Bu hakları zedeleyen,fiziksel,cinsel,duygusal istismar ve ihmaller olmaktadır.Özellikle cinsel istismar artmaktadır.Bunları gösteren ipuçları vardır.Böyle bir durumla karşılaştığımız zaman yetkililere bildirmemiz gerekmekte.Ayrıca, her an çocuklarımızın yanında olamayız. Öyleyse, çocuklarımıza daha bebeklik yaşında mahremiyet bilinci kazandırmamız gerekmekte.’’dedi.

Seminer,Görevlilerimizin memnuniyet ifadeleri ile sona erdi.