İLÇE MÜFTÜMÜZ HACI ADAYLARINA SEMİNER VERDİ

İLÇE MÜFTÜMÜZ HACI ADAYLARINA SEMİNER VERDİ

2015 yılında Sarayköy İlçemizden hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK tarafından seminer verildi.

Merkez Ağalar Camiinde verilen seminerde  İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, hacı adaylarına, hac ibadeti ile ilgili dini bilgilerin yanı sıra, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri durumlar, yolculuk ve yerleşim yerlerine intikaller konusunda bilgiler verdi. Seminere katılan hacı adaylarına projeksiyon ve Kabe maketi ile görüntülü ve uygulamalı olarak kutsal topraklarda yapacaklarını anlattı.Hacı adaylarının yüzlerinde,oldukça heyecanlı oldukları ve  hac ibadetini yapma imkanını elde etmiş olmalarının mutluluğu görülüyordu.

Seminer sonunda İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,hacı adaylarına,''Bu seminerimizin amacı, sizleri o kutsal iklime hazırlamak ve ömrünüzde bir defa nasip olacak hac ibadetinizi tam olarak yapmanıza yardımcı olabilmektir.O Kutsal topraklara vardığınızda zamanınızı, ibadetle, tavafla,Kur’an okuyarak değerlendirin.Şimdiden haccınız mebrur, sa’yiniz meşkur,ibadetleriniz makbul olsun. O kutsal beldelere vardığınızda,Vatanımızın, milletimizin birliği,beraberliği, kardeşliği için de dua etmeyi unutmayın.’’dedi.Hacı adayları da bu seminerin çok faydalı olduğunu,o Kutsal topraklarda neler yapacaklarının, gözlerinde canlandığını söyleyerek İlçe Müftümüze teşekkür ettiler.