KUR’AN-I KERİM HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU’NUN 2.Sİ TAMAMLANDI

KUR’AN-I KERİM HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU’NUN 2.Sİ TAMAMLANDI

İlçe Müftülüğümüz, imam ve müezzinlere yönelik Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursunun ikincisini tamamladı.Toplam 160 saat devam eden kursta, "Kuran-ı Kerimi tecvit kurallarına göre yüzünden okuma, ezberlenecek ayet ve sûreler, din eğitiminde imam hatiplik ve müezzin kayyımlık,ezan ve müezzinlik,ezanı güzel okuma ve makamlar gibi konular işlendi.

Kurs süresince Kuran-ı Kerim'i öğrenme ve öğretme teknikleri, Kur’anı mahreçli ve ta’lim üzere okuma,ezberlerin tekrarı,ezan, sala, kameti makamlı güzel okuma ve çeşitli dualarla ilgili dersler verildiğini belirten İlçe  Müftümüz Ahmet DİLEK, "Din hizmetlerini yürüten personelimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim'in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, ses, seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak ve Kur'an-ı Kerim'i doğru öğretmek amacıyla bu kursu düzenledik. Kursumuz,görevlilerimizin kendilerini yenilemelerine de yardımcı oldu.Bu kurslar aynı zamanda personelimizin görev motivasyonunu ve hizmette verimliliğini de arttırmaya vesile olacaktır.’’dedi.

Görevlilerimiz de bu kurstan istifade ettiklerini belirterek teşekkür ettiler.