HİSAR CAMİİMİZ İBADETE AÇILDI

HİSAR CAMİİMİZ İBADETE AÇILDI

İnşaatı tamamlanan Hisar Mahallesi Camiimiz ibadete açıldı.Açılışa, İlçe Kaymakamımız Aydın ABAK,İl Müftü vekilimiz Mehmet Yıgın,İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, İlçe Belediye Başkanı, Tedaş İl Müdürü,din görevlilerimiz,İlçe Merkezinden ve diğer mahallelerden  vatandaşlarımız katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra açış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK; “Camilerimiz, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber Efendimizin mimarlığı ile devam eden ve daha sonra Anadolu'nun fethi ile her yere inşa edilen, adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyyet sembolüdür.Camilerimiz şu müjdenin eseridir:"Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır."Âlemlerin sultanının müjdesi ise: "Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid inşa ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar." Cami, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle bütünleştiği büyük bir insanlık evidir. Cami, omuzlarımızın birbirine değdiği  birlik yuvasıdır.” diyerek yardımda bulunanlara ve misafirlere teşekkür etti.Protokol konuşmaları yapıldı. İlçe Kaymakamımız Aydın ABAK da “Öncelikle caminin yapılmasına vesile olanlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.” dedi.

Konuşmalardan sonra İlçe Kaymakamımız,İlçe Müftülüğümüz adına Hayırsever Mehmet Bozdemir’e plaket verdi.Yapılan duanın ardından cami ibadete açıldı.Proğram,İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK’in öğle namazını kıldırmasıyla sona erdi.