İLÇEMİZDE HATİMLE TERAVİHE YOĞUN İLGİ

İLÇEMİZDE HATİMLE TERAVİHE YOĞUN İLGİ

İlçemiz Çarşı Camiinde kılınan hatimle teravih namazına halkımız yoğun ilgi gösteriyor.

Teravih namazının yanı sıra hatmin de sevabından yararlanmak isteyen vatandaşlar,hatimle teravih namazı kılınan Çarşı camiine akın ediyor.Köklü bir gelenek olan ve yoğun teveccüh gösterilen hatimle teravih namazına katılan vatandaşlar, günlerin uzun olmasını da sıkıntı etmiyor.Konuyla ilgili olarak İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,’’Çarşı Camiinde kılınan teravih namazına yoğun bir ilgi var.Bayanlardan da yoğun katılım var.Teravih namazının her rekâtında bir sayfa Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Böylece 20 rekatta bir cüz okunmuş oluyor. Ramazan boyunca teravih namazlarında birer cüz okunmak suretiyle hatim yapılmış oluyor.Teravihlerin tamamını hatimle kılan kimse, hem namazını kılmış hem de hatim yapmış oluyor. Dolayısıyla iki sevabı birden alıyor.Teveccühlerinden dolayı halkımızdan Allah razı olsun.İbadetlerimiz de makbul olsun inşallah." dedi.

İlçemizde hatimle teravih namazını İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Vaiz Mehmet Örki ve imam hatip Ramazan Sağ kıldırmaktalar.