AHMETLİ KUR’AN KURSU VE CAMİİNDE AŞURE DAĞITILDI

AHMETLİ KUR’AN KURSU VE CAMİİNDE AŞURE DAĞITILDI

İlçe Müftülüğümüze bağlı Ahmetli Mahallesi Kur’an Kursu ve Camiinde birlik ve beraberliğin simgesi aşure dağıtıldı.

Kur’an Kursu öğrencileri ve mahalle sakinlerinin destekleriyle hazırlanan aşure proğramına İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Cami ve Kur’an kursları yaptırma ve yaşatma dernek başkanı,Kur’an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazından önce vaaz eden İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, ''Muharrem ayı dolayısıyla yapılan bu aşurelerin,tarihte yaşanan acıların unutulmasına, birlik ve beraberliğimizin aşure gibi tatlı olmasına ve pekiştirilmesine, dostluk ve kardeşliğimizin kuvvetlenmesine,bizim de dualarımızın makbul olmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum. Kerbela’yı anlamak,birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela’dan kin, nefret değil, sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbela’yı anlamak Hz. Hüseyin gibi davranmak, onun gibi yaşamaktır. Kerbela’yı anlamak, yeni Kerbela’lar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Muharrem ayı,bizleri Hz.Hüseyin sevdası, Hz.Peygamber muhabbeti üzerinde buluştursun,Onların yolundan ayırmasın. dedi.

İlçe Müftümüz,hutbe okuyup,Cuma namazını kıldırdı. Proğram,misafirlere aşure ikramı ve dua edilmesiyle sona erdi.