CAMİLERİMİZE HADİS KÜLLİYATI ve TEFSİR ALINDI

CAMİLERİMİZE HADİS KÜLLİYATI ve TEFSİR ALINDI

İlçe Müftülüğümüze bağlı camilerimize Hadislerle İslam Külliyatı ve Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK; ‘‘Diyanet İşleri Başkanlığımız, Cumhuriyet döneminin en büyük ve kapsamlı projelerinden biri olan “Hadis Külliyatını”hazırlamak için, Türkiye’nin önde gelen 100 hadis uzmanına toplamda 400 bin hadisi inceletti.Çalışmalar,yaklaşık 8 yıl sürdü.Hadis külliyatı, 8 bölüm, 600 ana başlık, 6 bin alt başlıktan oluşan toplamda sahih 25 bin 147 hadis 7 cilt olarak basıldı.Hadis külliyatı aynı zamanda Arapça, İngilizce, Rusça, Uygurca, Çince, Gürcüce, Arnavutça, Rusça, Almanca gibi on dilde yayımlanacak. Bu eser, Sevgili Peygamberimiz tarafından sergilenen örnek tutum ve davranışları, onun söz ve hadislerindeki mesajları, kısacası onun çağlar üstü örnekliğini sade ve anlaşılır bir dille günümüz insanına ulaştırmayı amaçlayan bir eserdir.Bu projenin başkanlığını Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr.Mehmet Görmez Bey yapmıştır.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Biz de böyle bir eserin camilerimizin kütüphanelerinde bulunmasını istedik.Toplu olarak getirttik ve camilerimize dağıttık.İnşallah hem görevlilerimiz hem de cemaatimiz açısından faydalı olacaktır.’’dedi.