İLÇEMİZDEN BAYIRBUCAKLI KARDEŞLERİMİZE YARDIM

İLÇEMİZDEN BAYIRBUCAKLI KARDEŞLERİMİZE YARDIM

İlçe Müftülüğümüz ve Belediye Başkanlığımız işbirliği ile Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlatıldı.İlçe meydanında oluşturulan yardım çadırına vatandaşlarımız,giyecek,yiyecek, battaniye,yatak ve ilaç gibi malzemeler getirerek görevlilere teslim ettiler. Bir hafta devam eden kampanya sonucunda iki tır dolusu yardım toplandı. Toplanan yardım,Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere dualarla yolcu edildi.Uğurlama proğramına İlçe Kaymakamımız Fatih AKKAYA,Belediye Başkanı Ahmet Necati ÖZBAŞ,İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, İlçe Başkanları, Daire amirleri ve hayırsever vatandaşlarımız katıldı.

Proğramda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Fatih Akkaya,’’Öncelikle bu kampanyayı organize eden Belediye Başkanımıza ve İlçe Müftümüze teşekkür ediyorum.Bayırbucak Türkmenleri, iç savaş nedeniyle çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.Onlara yardım elinin uzatılmasının çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu yardım, sadece dinimizin emri değil, aynı zamanda mazlum olan ve varlık mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize olan insanlığımızın bir gereğidir.İlk günden beri,ellerinde ne varsa, gönüllerinden ne kopuyorsa bu yardım çadırına yardımlarını ulaştıran hayırseverlerimize de teşekkür çok ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ve duaların ardından, iki tır dolusu yardım malzemesi, Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.