İLÇEMİZDE GENÇLİK BULUŞMASI YAPILDI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

İLÇEMİZDE GENÇLİK BULUŞMASI YAPILDI

İlçe Müftülüğümüz,‘Cami ve Gençlik’teması kapsamında, gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekanı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımını teşvik etmek amacıyla Merkez Minareli Camiinde Gençlik Buluşması proğramı düzenledi.

Yatsı namazından sonra düzenlenen proğrama İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Merkez cami imamlarımız,cami cemaati ve 60 civarında genç katıldı.Yatsı namazını İlçe Müftümüz kıldırdı. Namazdan sonra,Yaz kursu öğrencilerimizden İsmail Çetin Kur’an okudu. İlçe Müftümüz açış konuşmasında,‘‘Gençlik, Yüce Allah’ın kullarına bahşettiği ömrün en önemli çağlarından biridir.Peygamber Efendimiz (sa.) “Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini bilin; ölüm gelmeden önce hayatın, hasta olmadan önce sağlığın, meşguliyetten önce boş vaktin, ihtiyarlamadan önce gençliğin, yoksulluğa düşmeden önce zenginliğin.” buyurmuştur. Gençliğin değerinin bilinmesi, gençlerin bu dönemde, hem kendileri hem de aile, millet, vatan, din ve devletleri için hayırlı ve faydalı şeyler yapmalarıyla mümkün olur. Bunun yolu da iyi bir eğitim almak, iyi bir iş sahibi olmak, helalinden kazanmak, her alanda başarıyı yakalayabilmek, kısaca dünya ve ahiret saadetini kazanmak için çok çalışmak, bütün görev ve sorumlulukları yerine getirmek, milli ve manevi değerlere sımsıkı bağlı kalmak, her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve Allah’a karşı olan kulluk görevlerini yerine getirmektir. İşte o zaman gençliğin değeri bilinmiş ve iyi bir şekilde değerlendirilmiş olur. Öte yandan, milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi yetişmiş, bilgili, yüksek ahlak sahibi, vatan ve millet sevdalısı gençler,  bir milletin mutlu ve müreffeh geleceğinin en önemli temel taşlarındandır.’’ dedi.

Denizli Merkez Hilal Camii imam hatibi Muhammed Oğuzalp de cami ve gençliğin önemi konusunda sohbet etti.Proğramdan sonra misafirlere çiğ köfte ve çay ikram edildi.Gençler ve aileleri,böyle bir proğram düzenledikleri için İlçe Müftülüğümüze teşekkür ettiler.