İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ‘‘SON ZAFER ÇANAKKALE’’ KONFERANSI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ‘‘SON ZAFER ÇANAKKALE’’ KONFERANSI

İlçe Müftülüğümüz tarafından Çanakkale zaferinin yıldönümü münasebeti ile ‘’Son Zafer Çanakkale’’ konulu konferans düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamımız Fatih AKKAYA, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,Daire amirleri ve İlçe halkı katıldı.Proğram,Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,;‘’Bugün burada; dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en şerefli kahramanları,Çanakkale şehitlerini anmak ve anlamak için toplandık. Çünkü Çanakkale, Anadolunun her köşesinden amiri,memuru,işçisi,öğretmeni,öğrencisi ile en çok şehit verdiğimiz yerdir.Çanakkale,bir milleti,bir hâmiyi yok etme emellerinin denize gömüldüğü yerdir.O şehitler,bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye gittiler ve ödediler.Bugün de aynı bedel gerekse,bu aziz millet,gözünü kırpmadan o bedeli öder. Rabbim,iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. Birliğimizi, beraberliğimizi bozdurmasın. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.’’ dedi.

Konferansı sunan,Tarihçi yazar Ömer Naci Yılmaz da;’ Her şey 610 yılı Ramazan ayında Hira’da gelen vahiyle başladı. 624’te Bedir’de, 625’te Uhud’da, 627’de Hendek’te davayı var etme ve varlığını korumakla sınandık.Çanakkalede bu uğurda son hamle yapıldı ancak Rabbim onlara bu fırsatı vermedi.Biz Çanakkale ruhunu hakkıyla idrak edersek,bayrağımızı vahyin geldiği semalardan asla indiremeyeceklerdir.’’dedi.

Proğram,konuşmacı Ömer Naci Yılmaz’a ve Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan Çanakkale konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere hediyelerinin takdimi ile sona erdi.