İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN AFAD SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN AFAD SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İlçe Müftülüğümüz ve Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile AFAD Semineri düzenlendi.

Seminere İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,Buldan İlçe Müftüsü Sedat Çakar,Babadağ İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ile Sarayköy,Buldan ve Babadağ Müftülük personelleri katıldı. Proğram,Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftümüzün selamlama konuşması ile başladı.

Seminerde, afetlere karşı alınacak önlemler,yapılacak hazırlıklar,afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler, afetzedelere verilecek psikososyal destekler konularında bilgi verildi.

Seminerde İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK de Kur’an ve sünnetin afet ve musibetlere bakışı konusunda bir sunum yaptı.

İlçe Müftümüz sunumunda,’’İnsan bu dünyada misafir bir memurdur. Görevi de bu dünyayı Allah’ın rızasına ulaştıracak şekilde imar etmektir.Dünya çalışma yurdudur.Bu çalışmalar esnasında ayağına batan bir diken bile hata ve günahların temizlenmesine vesiledir.Eğer dünya musibetleri olmasaydı,ahirete müflis olarak giderdik. Rabbimiz bazı bela ve musibeti nimete ulaşmak için vesile kılar.’’dedi.

Buldan ve Babadağ İlçe Müftüleri,ev sahipliğinden dolayı İlçe Müftülüğümüze teşekkür ettiler. Proğram,seminere katılan misafirlere yemek ikramı ile sona erdi.