MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI VE KUR’AN KURSU TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI VE KUR’AN KURSU TEMELİ TÖRENLE ATILDI

İlçemiz Müftülük Hizmet Binası ve Kur’an kursu inşaatının temeli törenle atıldı.Bâlâ Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde inşa edilecek olan Müftülük Hizmet Binası ve Kur’an kursunun temel atma törenine Kaymakamımız Sayın Fatih AKKAYA,İl Müftümüz Mehmet AŞIK, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,İl Müftü Yardımcımız Hasan Hüseyin Ortanca, Merkezefendi İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla, Bozkurt İlçe Müftüsü İbrahim Sırmalı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçemiz Yazı İşleri, Emniyet, Milli Eğitim, Nüfus,Tapu,Tarım, Vakıf ve Mal Müdürleri, İlçemizde bulunan Banka Müdürleri,İl Müftülüğü Personeli, İlçemiz Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Ortaokul ve Lise Müdürleri, Sadıkoğulları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, Müftülüğümüz Personeli ve İlçe halkımız katıldı.

Cuma namazından önce İl Müftümüz Mehmet Aşık, Merkez Ağalar Camiinde vaaz etti,İlçe Müftümüz Ahmet Dilek, ’’Öfkeye Hakim Olmak’’ konulu hutbe okudu; Cuma namazını İl Müftümüz kıldırdı. Namazdan sonra tören alanına geçildi.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşması yapan İlçe Müftümüz Ahmet Dilek, ‘’Şu an hizmet verdiğimiz Müftülük binası yeterli durumda olmadığı için yeni bir müftülük binasına ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için hayırsever bir vatandaşımızın bağışladığı arsa üzerine Müftülük Hizmet binası ve Kur’an Kursu projesini hazırlattık. Projemiz,252 metrekare temel üzerine beş kat olacak. Proje içerisinde Müftülük, Kur’an Kursu, toplantı salonu, misafirhane, dinlenme salonu, aile irşat ve rehberlik bürosu ve lojman bulunacak. Projenin yaklaşık maliyeti 980.000.00.TL. dir.Bu hizmet binamız da diğer cami ve kur’an kurslarımız gibi, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yükselecek inşallah. Bize destek olan ve olacak herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi.

İl Müftümüz Mehmet Aşık da konuşmasında, ‘’Müftülük hizmet binaları, topluma örnek olacak, rehberlik yapılacak, içeriye girdikleri zaman insanların huzur bulacağı mekanlar olmalıdır. Böyle bir mekan, Sarayköy İlçemize gerekli idi. İlçe Müftümüzün önderliğinde hazırlanan ve bugün temelini atacağımız bu proje ile bu ihtiyaç giderilmiş olacak. İlçe Müftülüğümüze bu çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Destek olanlara da teşekkür ediyorum.’’ dedi.