KUTLU DOĞUM KONFERANSIMIZ MERKEZ CAMİİNDE YAPILDI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

KUTLU DOĞUM KONFERANSIMIZ MERKEZ CAMİİNDE YAPILDI

İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez Ağalar Camiinde Kutlu Doğum konferansı düzenlendi.Her yıl Belediye Konferans salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum konferansı bu yıl,camilerimizi daha da canlandırmak adına Merkez Ağalar Camiinde yapıldı.Konferansa İlçe Kaymakamımız Fatih AKKAYA,İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, konuşmacı olarak emekli din görevlisi Hasan As,Müftülüğümüz personeli ve İlçe halkımız katıldı.

Proğram,Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,proğramın içeriği ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında;’’Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız, son zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik,beraberlik ve kardeşlik için, Hz.Peygamber,Tevhit ve Vahdet konusunu ana tema olarak belirledi. Hafta boyunca bu tema üzerinde çeşitli etkinlikler yapılmakta.Biz de İlçe Müftülüğü olarak,birlik,beraberlik ve kardeşliğimize bir nebze katkı olsun diye bu proğramı düzenledik.Çünkü son zamanlarda ne kadar muhtacız birliğe, ne kadar muhtacız tevhide,ne kadar muhtacız kardeşliğe ve sevgiye. Dualarımız,islam coğrafyasında bu kardeşlik ve sevginin tesisi için olsun, Vahdetin gerçekleşmesi için olsun.‘’dedi.

Proğram,sinevizyon gösterimi,Müftülük İlahi gurubundan ilahi dinletisi ve Kırk Yaşındasın şirinin okunması ile devam etti.Emekli Din görevlisi Hasan As, ‘Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet’’ konulu konferans verdi.Proğram,İlçe Müftümüzün kıldırdığı yatsı namazı ile sona erdi.