YÜZ YÜZE VAAZ SEMİNERİ TAMAMLANDI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

YÜZ YÜZE VAAZ SEMİNERİ TAMAMLANDI

Vaaz ve irşat hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan yüz yüze vaaz projesi çerçevesinde,  İlçemizde görev yapan cami görevlilerine, rehber vaizler aracılığıyla mahallinde vaaz becerilerini geliştirme kursları düzenlendi. 20 kişilik gurup halinde verilen eğitim semineri tamamlandı.

Seminer,İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK ve rehber öğretici Vaiz Osman Verim tarafından verildi.Seminer sonunda konuşan İlçe Müftümüz;“Diyanet İşleri Başkanlığımız, yürüttüğü din hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli hale gelmesi için personelinin bilgilerini yenilemekte ve becerilerini geliştirmektedir. Bu amaçla, her kademede görev yapan personele yönelik olarak hem bilgi yenileyici hem de yeni ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte hizmet içi eğitim kurs ve seminerleri düzenlemektedir.Etkin bir irşat hizmetini sunabilecek personel seçimi, bunların gerekli hizmet içi eğitime tâbi tutulması ve ihtiyaç duyulan araç ve kaynakların temini konularında çalışmalar devam etmektedir. Yüz yüze vaaz, halkımızın dinimizi doğru ve kaynağından öğrenmesine, Cami hizmetlerinin daha etkin ve verimli olmasına önemli katkı sağlayacaktır.Bu semineri de bu amaç için düzenledik.Faydalı olduğunu görevlilerimiz de ifade etmişlerdir.”dedi.Seminer sonunda görevlilerimize belge takdimi yapıldı.