İLÇEMİZDE HATİMLE TERAVİHE BAŞLANDI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

İLÇEMİZDE HATİMLE TERAVİHE BAŞLANDI

İlçemiz Merkez Çarşı Camiinde ilk hatimle teravih namazı kılındı.Kılınan hatimle teravih namazına halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Hatimle Teravih namazının sevabından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız,hatimle teravih namazı kılınan Çarşı camiine akın etti.Yoğun teveccüh gösterilen hatimle teravih namazına katılan vatandaşlar, günlerin uzun olmasını da sıkıntı etmiyor.Konuyla ilgili olarak İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK,’’Geçen yıl olduğu gibi,bu yıl da Çarşı Camiinde kılınan teravih namazına ilk günden yoğun bir ilgi oldu.Bayanlardan da yoğun katılım oldu. İnşallah Ramazan ayının tamamında devam ederler.Teravih namazının her rekâtında bir sayfa Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Böylece 20 rekatta bir cüz okunmuş oluyor. Ramazan boyunca teravih namazlarında birer cüz okunmak suretiyle hatim yapılmış oluyor.Teravihlerin tamamını hatimle kılan kimse, hem namazını kılmış hem de hatim yapmış oluyor. Dolayısıyla iki sevabı birden alınıyor. Teveccühlerinden dolayı halkımızdan Allah razı olsun.İbadetlerimiz de makbul olsun inşallah." dedi.

İlçemizde ilk gün hatimle teravih namazını İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Vaiz Mehmet Örki ve imam hatip Ramazan Sağ kıldırdılar.