İLÇEMİZDE 2016 YAZ KURSLARI BAŞLADI

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

İLÇEMİZDE 2016 YAZ KURSLARI BAŞLADI

İlçemizde 2016 yaz Kur’an kursları başladı.20 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında eğitim verilecek ve üçer haftalık 3 dönem halinde toplam 9 hafta eğitim verilecek kurslarda farklı yaş grubundan öğrenciler eğitim alabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK; ‘’Yaz Kur’an Kurslarımızda ’sevgi’ teması çerçevesinde oluşturulacak eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecek. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları ve bilgi düzeyleri göz önünde bulundurulacak; bu şekilde öğrencilere ihtiyaç duyduğu eğitim şeklini istediği dönemde istediği kurstan alma imkanı sağlanacak. Dersler işlenirken Kur’an-ı Kerim dersinde Allah ve Peygamber sevgisi gibi sevgi konulu ayetler, mealleri ile birlikte okunacak ve İslam dininin sevgi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacak. Bunun yanında, ibadetlerin Allah’ın sevgisini kazanmak amacıyla yapıldığı vurgulanırken; Hz. Peygamber’in, Allah’ı, peygamberleri, ibadetleri, akrabayı, din kardeşini, insanları, çevreyi sevmek vb. konulu hadisleri öğrencilere anlatılacak.Kurslarımızda çocuklarımızın kaynaşmalarını sağlamak amacıyla sosyal etkinlikler de olacak.Geçen yaz, İlçemizden 1150 çocuğumuz kurslarımıza devam etti.Bu yıl da aynı katılımın olmasını bekliyoruz.’’dedi.