PERSONELİMİZE KANSER SEMİNERİ VERİLDİ

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

PERSONELİMİZE KANSER SEMİNERİ VERİLDİ

Personelimize yönelik kanser eğitim ve bilgi semineri düzenlendi. Seminerde kanser hastalığının tanımı, hastalığın oluşum nedenleri, hastalıktan korunma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi. Merkez Ağalar Camiinde düzenlenen seminere İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Merkez ve Mahalle Camii görevlilerimiz ile konuşmacı olarak İlçe Toplum Sağlık Müdürü Dr.Soner Ekici katıldı.

Seminerde Dr. Soner Ekici,’’Çağımızın hastalıklarının en önemlilerinden biri,kanserdir. Kanserde doğru bilgilendirme hayati önem taşıyor. Kanser konusunda edinilen pek çok yanlış bilgi,hastaların da eksik veya yanlış yönlendirilmesine yol açıyor. Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylığı pek çok kişiyi fikir sahibi yaparken, bilgilerin çelişkiler taşıması ise kafaları karıştırıyor.Kanser konusunda mutlaka hekim tavsiyesi alınmalı. Kimse, benim ailemde kanser olan yok, bende de olmaz, dememeli.Aile hekimlerimiz tarafından vatandaşlarımıza kanser tipleri taraması ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kanser hastalığının öneminin ve erken teşhisin farkında olmalıyız.’’ dedi.

İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK de,’’Farkındalık oluşturmak için düzenlediğimiz bu seminerde sunum yapan Dr.Soner Bey’e vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızın ve yakınlarının böyle bir hastalıkla karşılaşmasını istemeyiz. Ancak bu konuda da bilgili ve hazırlıklı olmak durumundayız.Cenab-ı Hak hepimize sağlık,sıhhat ve afiyet versin." dedi.