ÖĞRENCİLERLE TARİHE YOLCULUK

Kategori:Müftülük Haberleri (2016)

ÖĞRENCİLERLE TARİHE YOLCULUK

İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kursu Öğrencilerimizle Müftülük Personelimiz ve Kur'an Kursu Öğreticilerinden oluşan grup, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK refakatinde İstanbul gezisine gitti. Öğrencilerimizin milli ve manevi duygu ve bilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen gezi, Eyüp Sultan Hazretlerinden başlayıp Ayasofya, Sultan Ahmet ve Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı ve Kutsal emanetler ve Panorama 1453 ziyaret edilerek tamamlandı.

Gezi ile ilgili olarak İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK; ‘’Personelimiz ve Kur’an Kursu öğrencilerimizle birlikte tarihe iki günlük bir yolculuk yaptık. Bu yolculuğumuza Peygamber Efendimizi Medine’de yedi ay evinde misafir eden sahabi Hz.Halid bin Zeyd Ebu Eyyub el-Ensari’yi ziyaret ederek başladık. Sabah namazımızı burada eda ettik. Daha sonra ecdat yadigarı, vatanımızın tapularından olan Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye camilerini ziyaret ettik. Ecdadımızın Peygamber emaneti Kutsal emanetleri ziyaret ettik. Panorama 1453’te İstanbul’un fethini tekrar yaşadık. Bu toprakları vatan, toplumu millet yapan duyguların nasıl kazanıldığını gördük. Rabbim milletimize bu emanetlere sahip çıkmayı nasip etsin. Bu topraklarımıza düşman çizmesi bastırmasın. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozdurmasın.’’ dedi.

Duygulu anların yaşandığı İstanbul gezisi oldukça yararlı geçti. Öğrenciler ve Öğreticiler böyle bir geziden çok memnun kaldıklarını dile getirerek İlçe Müftümüze teşekkür ettiler.