AĞALAR CAMİİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Müftülüğümüze bağlı Merkez Ağalar (Molla Ahmetzadeler) Camiinin temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Kaymakamımız Fatih AKKAYA, İl Müftümüz Mehmet AŞIK, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Belediye Başkan Vekili Engin Gültekin, Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Cengiz Keskin, İl Müftü Yardımcımız Hasan Hüseyin Ortanca, İlçe Emniyet Müdürü, Daire Amirleri, Müftülük Personeli ve İlçe halkı katıldı.

Tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açış konuşması yapan İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, “Eski camimiz 1968 yılında yapılmış ancak kıblesinde 45 derece yanlışlık vardı ve yetersizdi. Bu yanlışlık bizi ve halkımızı rahatsız etti. Yapılan istişareler sonucunda caminin yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Yeni Camimiz 945.metrekare ve dört minareli olacak. Yaklaşık 1.600.000.00.TL.ye mal olacak. Halkımızın desteğiyle yapılacak olan bu camimize de yardımlarınızı talep ediyoruz. Camimizin yapımı için destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
İl Müftümüz Mehmet AŞIK da konuşmasında, “Sizler bu cami inşaatıyla, Beytullah’ın bir şubesini inşa ediyorsunuz. Sizlerin cömertliği ile buranın en kısa zamanda tamamlanıp ibadete açılacağını ümit ediyorum. Rabbim, hayırlarınızı kabul eylesin.” dedi.

Tören, İl Müftümüzün yaptığı dua ile tamamlandı. Törenden sonra misafirlere yemek ikramı yapıldı.

Kaynak:  Araştıran:cihan  Saat:10:12:44  Tarih:31.01.2017  Okunma:282